Blijf op de hoogte via ons Orgaan

                                                                           

Op verschillende plekken in Nederland krijgt de politie steeds meer signalen over toenemende criminaliteit in het buitengebied. Het gaat dan bijvoorbeeld om diefstal van landbouwmateriaal, maar ook om ‘ondermijnende’ criminaliteit zoals drugsdealen, produceren van harddrugs en dumpen van drugsafval. Ook komt het voor dat bewoners van het buitengebied door criminelen worden benaderd om tegen betaling een hennepkwekerijen toe te staan in hun huis of schuur.

Ondermijning
‘Ondermijning’ is een verzamelnaam voor verschillende vormen van criminaliteit die vaak niet meteen gemerkt wordt, en waar erg veel geld en macht in omgaat. Ondermijning zorgt voor een oneerlijke samenleving. Criminelen verkrijgen namelijk op een oneerlijke manier veel meer geld dan mensen die hard werken en op een eerlijke manier aan hun geld komen. Verschillende overheden werken samen om ondermijning aan te pakken. Daarbij is uw hulp hard nodig: zonder meldingen kan een probleem buiten beeld blijven en dus niet de nodige aandacht van politie krijgen. Heeft u het gevoel dat iets niet pluis is? Meld het dan bij de politie!

Melding maken bij de politie
U kunt op verschillende manieren melding maken of in contact komen met de politie:
• Bij spoed en heterdaad: bel 112.
• Voor overige zaken: bel 0900-8844. De telefooncentrale kan een melding maken voor de wijkagent of het team in het betreffende gebied. Hier kunt u terecht met meldingen over alle onderwerpen, bijvoorbeeld drugsoverlast, hangjongeren, vandalisme, etc.
• De wijkagent is het eerste aanspreekpunt van de politie in de wijk. De wijkagent weet wat er speelt in de wijk en is er vaak fysiek aanwezig. De wijkagent staat graag in contact met bewoners en kan goed met u meedenken. Iedere wijk, ook in het buitengebied, heeft een eigen wijkagent. De wijkagent houdt zich naast criminaliteit ook bezig met overlast, jongeren en alcohol, burenruzies, etc. Benieuwd wie uw wijkagent is? Kijk dan op de volgende link: wijkagent of via de website van de politie onder het tabblad ‘Mijn buurt’.


Ons orgaan

Bekijk alles

Projecten

Bekijk alles

Evenementen

Bekijk alles
Blijf op de hoogte via ons Orgaan