Blijf op de hoogte via ons Orgaan

Stawel werkt aan de leefbaarheid, vitaliteit en een veerkrachtig platteland rondom de grootste stad van de provincie Overijssel: Enschede. Dat doen wij samen met ondernemers en bewoners van het platteland en in harmonieuze afstemming met de gemeente Enschede. Onze uitdagingen liggen in een sterkere verbinding van stad en platteland en een inrichting van het platteland die toekomstbestendig is. Waar agrariërs kansen zien voor duurzaam ondernemen en de vraagstukken die spelen op gebied van natuur en klimaat op een natuurlijke manier ingepast worden. De benutting van het buitengebied door agrarische bedrijven en het medegebruik door bewoners en bezoekers moet met elkaar in balans zijn. Stawel wil daarin stimuleren, verbinden en coördineren.

Over Stichting Stawel
Stichting Stawel (Stichting voor Duurzame Plattelandsontwikkeling Enschede) is sinds 1966 actief in het buitengebied van Enschede. Oorspronkelijk is de stichting opgericht door agrarische belangengroeperingen en de Gemeente Enschede om de agrarische ontwikkeling te ondersteunen. De doelstelling is geleidelijk opgeschoven naar een bredere ontwikkeling van het landelijk gebied dat als een ring rondom de stad Enschede ligt. Onze speerpunten voor de komende jaren zijn het verbeteren van de relatie stad-platteland, initiëren van gebieds- en participatieprocessen en mede vormgeven aan bestuurlijke vernieuwing. Het bestuur van Stawel wordt gevormd door diverse organisaties die betrokken zijn bij het buitengebied van Enschede.

De gemeente heeft in nauwe samenwerking met Stawel de Visie Landelijk gebied vastgesteld. In het kader van de uitvoering van die visie ziet de gemeente Enschede een grotere rol voor Stawel weggelegd en wij hebben de ambitie om deze uitdaging in te vullen. Wij willen dit gebiedsgericht oppakken in samenspraak met de bewoners en bedrijven.

Deze ambitie vraagt de nodige inzet waardoor het bestuur op zoek is naar een creatieve, enthousiaste plattelandsvernieuwer die samen met onze consulent deze uitdaging aan wil gaan.

Wie zoeken wij?
Als nieuwe werknemer bij Stawel ben je samen met de huidige consulent de drijvende kracht achter het vormgeven van toekomstige ontwikkelingen in het landelijk gebied. Je werkt aan verschillende projecten en processen in het landelijk gebied van Enschede en door jouw contacten en creativiteit ben je de spin in het web. Hierin heb je een grote mate van zelfstandigheid.

Je herkent jezelf in onderstaande beschrijving:

Wat ga je doen?

Wat kunnen we je bieden?
Een fantastische baan voor 36 uur per week bij een kleinschalige, flexibele en laagdrempelige organisatie. De lijnen met het bestuur zijn kort. Onze begeleiding is persoonlijk én professioneel. De salarismogelijkheden zijn gunstig en hangen af van jouw niveau, mogelijkheden, ervaring en opleiding. Daarnaast bieden we prima secundaire arbeidsvoorwaarden. We hebben een pensioenregeling en je krijgt de kans om je persoonlijk verder te ontwikkelen. En tot slot bieden we je een baan met perspectief voor lange termijn.

Solliciteer!
Kun je niet wachten om voor ons aan de slag te gaan? Stuur je sollicitatiebrief en CV dan voor 21 februari 2022 ter attentie van het bestuur van Stawel via info@stawel.nl .

Heb je vragen? Onze consulent Gerrit Meutstege staat voor je klaar om al je vragen over de functie en de procedure te beantwoorden. Hij is bereikbaar via bovenstaande mail of 06 5137 2588 (bij geen gehoor 06-5240 1649)

Zie jij jezelf als dé plattelandsontwikkelaar die wij zoeken, maar sluit je profiel niet helemaal aan bij wat wij omschreven hebben, schroom dan niet om te reageren.

 


Ons orgaan

Bekijk alles

Projecten

Bekijk alles

Evenementen

Bekijk alles
Blijf op de hoogte via ons Orgaan