Blijf op de hoogte via ons Orgaan

De gemeente Enschede is in september gestart met de campagne “Enschede wekt op”. Enschede heeft zich ten doel gesteld dat in 2030 12% van alle gebruikte energie op een duurzame manier geproduceerd moet worden. Om de doelstelling in 2030 te halen moet 140 ha zonnevelden ingevuld worden of 19 grote windmolens worden geplaatst. Een combinatie van beide kan ook. En met name de windmolens stuiten op veel weerstand in het buitengebied. Hierdoor zijn zonne- en windenergie momenteel onderwerp van gesprek in het buitengebied van Enschede.

Stichting Stawel wil daar graag een steentje aan bijdragen. Maar dan wel op een manier die past bij ons mooie buitengebied. En die ook op draagvlak kan rekenen bij haar bewoners. Wat wij willen is een stapsgewijze invulling waarbij het buitengebied zeker haar deel bij kan en moet bijdragen. Daarover zijn we het wel eens. Wij vooral denken dan vooral aan zonnepanelen op daken van woningen, maar ook op schuren in het buitengebied. Daaraan gekoppeld zien wij op termijn ook ruimte voor kleinschalige zonnevelden bij agrarische bedrijven. Bij het plaatsen van windmolens stellen wij grote vraagtekens. Het draagvlak daarvoor lijkt op dit moment niet aanwezig. Deze visie hebben wij gedeeld met de besturen van de buurtkringen. Zij zijn het met ons eens Samen met de buurtkringen Boekelo-Rutbeek, Broekheurne, Driene, Esmarke, Lonneker, Twekkelo en Usselo hebben we een werkgroep geformeerd om hieraan invulling te geven.

Lees het hele artikel in de TC Tubantia


Ons orgaan

Bekijk alles

Projecten

Bekijk alles

Events

Bekijk alles
Blijf op de hoogte via ons Orgaan