Blijf op de hoogte via ons Orgaan

In samenwerking met Hans Verbeek, initiator van de talkshow Politiek in de Pol, organiseert Rijksmuseum Twenthe op zondagmiddag 26 november een bijeenkomst over de uiteenlopende belangen die zich manifesteren op het platteland van Oost-Nederland.

De toekomst van het platteland in Oost-Nederland

Tijdens deze middag vertellen gasten uit verschillende hoeken met welke dilemma’s zij vanuit hun eigen praktijk te maken hebben. Hoe kijken zij naar de inrichting en gebruik van het landelijk gebied? Wat zijn de verschillende belangen en waar botsen die? En welke problemen én oplossingen zien zij voor de toekomst van de landbouw?

Onder leiding van Hans Verbeek gaan verschillende gasten hierover met elkaar in gesprek, onder wie Maurtis von Martels (BBB-gedeputeerde Landbouw en Natuur Provincie Overijssel), Fleur van der Schalk (voorzitter Overijssels Particulier Grondbezit) en Rick Huis in ’t Veld (biologische boerderij De Melkbrouwerij in Lettele). De middag wordt opgeluisterd door Wessel Schaank en Sanna van Koesveld. Studenten aan de ArtEZ Popacademie die een nummer schreven geïnspireerd door een kunstwerk uit de tentoonstellingsmanifestatie Van wie is het (platte)land?

Praktische informatie

Locatie: Gobelinzaal - Rijksmuseum Twenthe
Datum: Zondag 26 november 2023
Tijd: 14.00 uur
Toegang: Gratis toegankelijk (wel is een geldig toegangsbewijs tot het museum vereist)

Meer informatie, zie site van Rijksmuseum Twenthe 


Ons orgaan

Bekijk alles

Projecten

Bekijk alles

Events

Bekijk alles
Blijf op de hoogte via ons Orgaan