Blijf op de hoogte via ons Orgaan

Wat komt er op de boer en zijn bodem af?

Nieuwe datum

Een gezonde bodem en een gezond watersysteem staan aan de basis van elk agrarisch bedrijf. Droge en natte periodes wisselen elkaar af.  Hoe gaan we hiermee om? Op maandagavond 18 maart 2024 organiseert Stawel in kader van de Brede Coalitie een inspirerende kennissessie over bodem en water. We hebben een interessant en leerzaam programma:

  • 20:00 uur > Korte toelichting doel bijeenkomst en welkom
  • 20:10 uur > Een inleiding van bodemkundige Everhard van Essen; Wat komt er op de boer en zijn bodem af? Denk hierbij aan veranderend klimaat (droogte en extreme neerslag), aanscherping van mestwetgeving, bodemverdichting e.d. Dit zijn redenen om de bodem (en waterhuishouding) in goede conditie te houden en brengen. Everhard zal handvatten aanreiken om de bodem en waterhuishouding in conditie te houden en brengen.
  • 20:40 uur > Ervaringen met maatregelen uit de praktijk door melkveehouder Jan Reimer uit de Lutte.
  • 21:00 uur > Korte pauze
  • 21:10 uur > Gesprek in kleine groepen, waarbij we willen nadenken hoe we aan de slag kunnen gaan met bodem en water (welke behoefte is er?).
  • 21:50 uur > Terugkoppeling discussie en doorkijk naar vervolg. En noaproat.

Nieuwe datum: maandagavond 18 maart 2024

Locatie: Verenigingsgebouw Usselo (Haaksbergerstraat 821, 7548 PC Enschede)


Ons orgaan

Bekijk alles

Projecten

Bekijk alles

Events

Bekijk alles
Blijf op de hoogte via ons Orgaan