Blijf op de hoogte via ons Orgaan

Afgelopen vrijdag bracht burgemeester Roelof Bleker een bezoek aan Melkveebedrijf Veldgeuver van de familie Schukkink-Olink. Een familie bedrijf met melkvee en slakken, gelegen in Twekkelo op de harde scheiding tussen het industrieterrein en het landelijk gebied. Ze denken actief mee over de kansen van natuur en landschap op hun bedrijf als een van de tien koplopers die een natuur- en landschapsplan hebben laten opstellen. Daarnaast ontvangen ze veel mensen op hun boerderij voor een rondleiding om te laten zien waar hun voedsel vandaan komt. Ook hebben ze sinds kort een melkrobot voor arbeidsverlichting en flexibiliteit. Dit bezoek is geïnitieerd door Stawel. Het was een mooie gelegenheid om eens goed met elkaar in gesprek te gaan over het boerenleven en de uitdagingen waar de sector mee te maken heeft.

De familie vertelde over het grote verschil tussen theorie en praktijk, het ontbreken van duidelijke langetermijnkaders en hoe het is om op een boerderij te wonen en te werken. Deze verhalen gaven een eerlijk en duidelijk beeld van de dagelijkse realiteit van boeren.

Na het gesprek nam de familie ons mee voor een rondleiding over het erf. We bezochten de koeien en de slakken. Het was leuk om te horen hoe ze op het idee kwamen om slakken te gaan houden. Echte pioniers!

We sloten de middag af met een gezellige "vrijmibo" (vrijdagmiddagborrel). Onder het genot van een slak van Twentse Slak en brie van Welmer's Winkeltje in Twekkelo konden we verder praten en genieten van lokale lekkernijen.

Het bezoek van de burgemeester heeft ons de kans gegeven om  zorgen en successen te delen, en we hopen dat dit bijdraagt aan een beter begrip en ondersteuning van onze sector. Hoewel de kinderen een beetje teleurgesteld waren dat er geen burgemeester in hoge hoed en met ambtsketting kwam, kijken we terug op een zeer geslaagde middag. Het bezoek van de burgemeester heeft ons geholpen om beter te begrijpen wat er speelt in de agrarische sector en hoe we boeren kunnen ondersteunen.

Dank aan burgemeester Bleker voor zijn bezoek en aan de familie Schukkink-Olink voor de gastvrijheid.


Ons orgaan

Bekijk alles

Projecten

Bekijk alles

Events

Bekijk alles
Blijf op de hoogte via ons Orgaan