Blijf op de hoogte via ons Orgaan

Er komen Boomdeeldagen aan! En dat betekent dat ook inwoners in het buitengebied van Enschede bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs.

De gemeente Enschede, Landschapsfonds Enschede en Landschap Overijssel delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten aan inwoners uit tegen een vergoeding van 25% van de totale kosten. De rest wordt door de gemeente vergoed.

De actie geldt voor iedereen die in het buitengebied van de gemeente woont, met een plek voor bomen en/of bosplantsoenplanten in een klein landschapselement of op het erf. Je versterkt hiermee de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur.

Je kunt je als inwoner van de gemeente Enschede van maandag 1 juli, 12.00 uur, tot met 15 augustus online plantmateriaal aanvragen. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen waarbij de eigenaar voor maximaal 1.000 euro aan plantmateriaal mag bestellen en 75% van dat bedrag door de provincie en gemeente wordt betaald. De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal 250 euro. Per gemeente is een beperkt budget beschikbaar. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

Het plantmateriaal kan door inwoners zelf komende winter tijdens een Boomdeeldag worden opgehaald. In de gemeente Enschede Haaksbergen wordt de Boomdeeldag op 14 december 2024 gehouden.

Meer informatie over deze actie en de mogelijkheid om bomen en/of bosplantsoen aan te vragen vind je op de site van Landschap Overijssel: Boomdeeldagen | Landschap Overijssel.

 

Meer biodiversiteit

De Boomdeeldagen zijn onderdeel van de gemeentelijke ambitie om meer biodiversiteit te realiseren.   

Koos Mavrakis

Foto: Koos Mavrakis


Ons orgaan

Bekijk alles

Projecten

Bekijk alles

Events

Bekijk alles
Blijf op de hoogte via ons Orgaan