Blijf op de hoogte via ons Orgaan

Provinciaal programma landelijk gebied

De provincie heeft aangekondigd om in de periode 2024-2026 naar verwachting 234 miljoen te investeren in de toekomst van ons platteland. Dit geld is bedoeld voor boerenerven en koploperprojecten. Boeren kunnen hiermee hun bedrijven aanpassen en verduurzamen. Daarnaast werken de provincie, waterschappen en gemeenten samen in proeftuinen aan natuurherstel en het aanpakken van klimaatverandering. De provincie kan ook een vergoeding bieden voor de afwaardering van grond. Dit alles draagt bij aan een goede balans tussen landbouw en natuur.

Deze factsheet belicht de Rijksmiddelen van 234 miljoen euro die zijn toegewezen aan Overijssel. Een overzicht van de huidige stand van zaken m.b.t. verdeling van budgetten. Klik op de blauwe knop om de volledige factsheet te bekijken.


Ons orgaan

Bekijk alles

Projecten

Bekijk alles

Events

Bekijk alles
Blijf op de hoogte via ons Orgaan