Blijf op de hoogte via ons Orgaan

Enschede is bij velen in eerste instantie bekend als grootste stad in het Oosten. Het gebied rondom de stad bestaat daarnaast uit een prachtig Twents landschap en is als werkgebied voor de actieve agrariërs ook een belangrijke economische ruimte. Dat blijkt als u zich verdiept in dit rapport over de landbouw in Enschede dat Wageningen Economic Research en Kadaster hebben geschreven in opdracht van de gemeente Enschede en STAWEL, de Stichting Duurzame Plattelandsontwikkeling Enschede.

Het rapport is het resultaat van ons onderzoek naar de huidige situatie en de toekomst van de landbouw in het landelijk gebied van Enschede. Het onderzoek is uitgevoerd op basis van actuele data en deskresearch, maar ook door middel van interviews en gesprekken met boeren en andere deskundigen in het gebied. Zo is een genuanceerd en gevalideerd beeld ontstaan van de landbouw in de gemeente Enschede. De vele melkveebedrijven in het landelijk gebied hebben te maken met wijzigende regelgeving, strenger wordende normen en hebben vaak geen opvolger. Aan de andere kant bieden actuele maatschappelijke ontwikkelingen kansen voor het gebied. Er zijn bijvoorbeeld al bedrijven die een breder profiel hebben dan alleen de klassiek agrarische functie.

Klik hier om het volledige rapport te lezen


Ons orgaan

Bekijk alles

Projecten

Bekijk alles

Evenementen

Bekijk alles
Blijf op de hoogte via ons Orgaan