Blijf op de hoogte via ons Orgaan

Gisteravond heeft Stawel een excursie naar het Lonnekermeer georganiseerd. 12 personen hadden zich aangemeld. Het N2000 gebied Lonnekermeer is grotendeels eigendom van Landschap Overijssel en zij zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van het beheer. We werden aan de Vliegveldstraat vlak bij het Lonnekermeer ontvangen door Alexander van der Elst (terreinbeheerder Twente Zuid) en Jacob van der Weele (ecoloog van L.O.).

Tijdens de aftrap onder het genot van een kopje koffie/thee vertelden zij over Landschap Overijssel en hun werkzaamheden. Daarbij gingen ze ook in op de rol die LO heeft ten aanzien van N2000 gebieden. De uitdaging die zij hebben is om het overheidsbeleid om te zetten in beheer en er daarmee voor te zorgen dat de kwaliteit van het gebied op zijn minst niet achteruit gaat. Daar worden ze ook op afgerekend.

Daarna hebben we met elkaar een ronde gemaakt door het gebied, waarbij de laarzen geen overbodige luxe bleken. Mede dankzij de overvloedige regen van de afgelopen tijd stond overal veel water. Onze tocht voerde langs vloeiweiden, natte en droge heidegebieden, weilanden en bossen. Waarbij Jacob en Alexander uitgebreid vertelden wat er te zien was, hoe de inrichting van de verschillende gebieden was aangepakt en welke resultaten met het beheer waren gehaald. Het was informatief en verduidelijkend. Al met al goed om zo met elkaar in gesprek te zijn en het wederzijdse begrip te vergroten.


Ons orgaan

Bekijk alles

Projecten

Bekijk alles

Events

Bekijk alles
Blijf op de hoogte via ons Orgaan