Blijf op de hoogte via ons Orgaan

Twentse Erven

Ben je eigenaar van een erf in gemeente Enschede en wil je bijdragen aan een groen erf met een streekeigen karakter?  Meld je dan aan voor subsidie en ondersteuning bij het opstellen en uitvoeren van een erfbeplantingsplan via het project Twentse Erven. Dit project, in samenwerking met Landschapsfonds Enschede, richt zich op het behoud en de verfraaiing van het unieke Twentse landschap.

  1. Aanmelding: Je kunt je via info@landschapsfondsenschede.nl aanmelden om je erf op de lijst te laten zetten voor een beplantingsplan en subsidie.
  2. Intake en Bezoek: Na een eerste intake sturen we een deskundige langs. Samen met jou maakt deze een beplantingsplan met bijbehorende soorten planten.
  3. Levering en Uitvoering: De beplanting wordt in de herfst/winter geleverd en je zorgt zelf voor de aanplant.

Het erfbeplantingsproject heeft als doel de natuurlijke schoonheid van Twentse erven te herstellen en te behouden. Onder erfbeplanting valt o.a. het aanplanten van heggen/hagen (meidoorn/beuk), hoogstamfruitbomen, erfbosjes en solitaire bomen op het erf. Met dit project draag je als erfeigenaar bij aan de ecologische en landschappelijke kwaliteit van het buitengebied.

  • Ecologisch Advies: Met behulp van de Natuurkansenkaart voor erven, opgesteld door de gemeente Enschede, wordt advies gegeven over de meest geschikte beplanting die zowel landschappelijk als ecologisch bijdraagt.
  • Erfinrichting Advies: Deskundigen bezoeken jouw erf om te bekijken welke wensen jij hebt en hoe deze landschappelijk en ecologisch nog te verbeteren valt. Hierbij wordt rekening gehouden met het omliggende landschap en de historie van jouw erf.

Interesse? Klik hier voor meer informatie of mail naar  info@landschapsfondsenschede.nl.
Of neem contact op met Gerrit Meutstege 06-51372588


Ons orgaan

Bekijk alles

Projecten

Bekijk alles

Events

Bekijk alles
Blijf op de hoogte via ons Orgaan