Blijf op de hoogte via ons Orgaan

Beste agrarisch ondernemer,

Vanuit Twentse Bouwboeren nodig ik je graag uit op donderdagochtend 19 september in Enschede. Je hebt de uitnodiging wellicht al voorbij zien komen over het symposium ‘Van Land tot Pand’. In de ochtend brengen we een bezoek aan het proefveld van Stawel waar een aantal vezelgewassen staan (vezelhennep, zonnekroon, olifantsgras en vezelvlas). We starten er om 10.30 uur met koffie en sluiten om 12.00 uur af met een broodje.

Daarna kun je (op eigen gelegenheid) naar Connect-U in het centrum van Enschede reizen voor het middagprogramma. Dat gaat over bouwen met biobased materialen en wat dit betekent voor alle betrokken sectoren. Er zijn diverse workshops waaronder één over de teelt van miscanthus en hoe dit soort vezels (graan- en miscanthusstro) worden toegepast als biobased inblaasisolatiemateriaal. Erik Langenkamp heeft als agrariër ervaring met de teelt en oogst van miscanthus en deelt zijn ervaring. Sander Rutten is betrokken bij het testen en certificeren van de vezels. Hij weet hoe het zit met de certificering van biobased materialen en hoe de opgeslagen CO2 kan worden verhandeld via CO2-credits?

 

Datum donderdag 19 september 2024

Ochtendprogramma start om 10.30 uur bij Lammerinkswönner in Enschede

Info over parkeren volgt na je aanmelding

 

Middagprogramma bij Connect-U in Enschede

13:00 uur: Opening door wethouder Niels van den Berg van gemeente Enschede

13:20 uur: Mogelijkheden die biobased toepassingen bieden in de bouwsector door Theo de Bruijn van IAA Architecten en Pascal Leboucq van Biobased Creations.

14:30 uur: Pauze

14:45 uur: Workshops:

16:30 uur: Expositie

16:40 uur: Afsluiting door wethouder Jeroen Diepemaat 

17:00 uur: Borrel

 

Nog niet aangemeld? Meld je aan en schrijf je in voor de workshops!

Meld je aan via deze link.

 

 


Ons orgaan

Bekijk alles

Projecten

Bekijk alles

Events

Bekijk alles
Blijf op de hoogte via ons Orgaan