Blijf op de hoogte via ons Orgaan

Kom uit de stad 2019

Op 11 augustus 2019 heeft Kom uit de Stad 2019 plaats gevonden. Een ongeveer 20 kilometer lange familiefietstocht in het buitengebied van Enschede. Dit jaar in de regio Zuid. Ongeveer 500 deelnemers hebben gebruik gemaakt van het mooie weer om een eind te fietsen en kennis te maken met de voedselproducenten op het platteland. 

Dit jaar met toch wel een unieke gelegenheid om kennis te maken met de 800 melkgeiten van de familie Wissink. Dit bedrijf is tevens het startpunt van de fietstocht.

Na een kop koffie en wat lekkers brengen stappen de deelnemers op de fiets en brengen een bezoek aan Wissinks Möl. Een molen met een rijke geschiedenis en een boeiend verhaal.

De daarop volgende bestemming is bosbessenkwekerij La Francaise. Hier kunnen zelf bosbessen geplukt worden maar ook verschillende producten met bessen gekocht worden. Voor meer informatie: Bosbessenkwekerij La Francaise.

Koosveld Recreatiewoningen is de voorlaatste bestemming, hier wordt een zonnedak aangelegd. Dit zonnedak is onderdeel van een postcoderoos, aangelegd in samenwerking met ECBE/Enschede-Energie. Een aantal leden van deze coöperatie zijn aanwezig voor uitleg over dit project.

Als afsluiter was er een kijkje in de spreekwoordelijke keuken van Melkveebedrijf Hobbelt. De pannenkoeken vielen in de smaak en er kon een drankje genuttigd worden.


Ons orgaan

Bekijk alles

Projecten

Bekijk alles

Events

Bekijk alles
Blijf op de hoogte via ons Orgaan