Blijf op de hoogte via ons Orgaan

In deze editie:

  • Nieuwe collega bij Lammerinkswönner
  • Rondleidingen melkveebedrijven
  • t Pakket is oonderweg
  • Berichten Vrouwen van Nu
  • Verenigingskalender

Nieuwe collega bij Lammerinkswönner

Al jarenlang is het Lammerinkswönner de plek van waaruit alle activiteiten rondom educatie worden gecoördineerd. Schoolklassen maken gebruik van het aanbod zoals bijvoorbeeld “de Herfstkring”, Bijenlessen of het melkveehouderij project waarbij klassen op bezoek gaan bij de boer. Maar omdat de gemeente enkele jaren geleden besloten heeft dat educatieve activiteiten geen speerpunt van beleid meer zijn, dreigde dat het aanbod stil kwam te vallen. De laatste die zich nog fulltime daarvoor in kon zetten namens de gemeente was Thea Otten en daarna heeft Mariëtte de Groot het nog enkele uren in de week voort mogen zetten met ondersteuning van Barbera Lagraauw als vrijwilliger. Maar Mariëtte ging met pensioen en Barbera bleef als vrijwilliger over om alle taken uit te voeren. En dat is zo langzamerhand wel een beetje teveel gevraagd om vrijwillig te doen.

Met de gemeente zijn we in goed gesprek over de toekomst van het Lammerinkswönner en het gebied Het Wageler/Ledeboerpark. We zijn al behoorlijk ver met het oprichten van een vereniging van organisaties die in het gebied actief zijn, waaronder Stawel. Deze vereniging in oprichting heet Wageler Samen. De gesprekken met de gemeente gaan over de periode 2021 tot en met 2024. Maar daar zat hem wat betreft de educatieve activiteiten nou juist de kneep, want daar is het schooljaar bepalend en volgende week gaan de basisscholen weer starten.

Gelukkig hebben we daar nu een oplossing voor gevonden en dat tot blijdschap van alle betrokkenen. De gemeente heeft voor de rest van het jaar budget beschikbaar gesteld om vrijwilliger Barbera Lagraauw een tijdelijke arbeidsovereenkomst aan te bieden. Als Stawel hebben we toen in overleg met het gemeentelijk salarisbureau, waar we al een relatie mee hebben in verband met de consulent, de handschoen opgepakt. Dat betekent dat Gerrit Meutstege vanaf 1 augustus een collega heeft, namelijk Barbera Lagraauw die haar vrijwillige taken nu betaald kan uitvoeren.

Op dinsdag 28 juli was het zover en kon Barbera de overeenkomst ondertekenen. Dat betekent dat ze tot en met 31 december zekerheid heeft over haar werk en salaris. En dat was een mooi moment, want haar wens was ook dat ze het werk dat ze met plezier doet ook graag voort wilde zetten. Iedereen blij dus!

Nu kunnen we rustig verder praten over de toekomst en dat betekent hopelijk dat Barbera ook vanaf 1 januari de werkzaamheden kan voortzetten.

Rondleiding melkveebedrijven

Tijdens de vakantie kan er rondom Enschede weer een bezoek worden gebracht aan diverse melkveebedrijven. Zie hiervoor onderstaand schema. Nieuw dit jaar is dat bezoekers verplicht zijn vooraf te reserveren. Dan kan door het bedrijf te appen of te bellen. Ook via facebook kun je op de hoogte blijven, kijk daar ook eens voor meer informatie.

't Pakket is oonderweg

’t Is vekaansietied, a’w gin Coriona harren had zat ik noe in de beargen van Oostenriek. Mar ’t warren oongewisse tieden duur ’n Corona en wiej bleven in thoes, ginne reis met moondkäpkes op in de busse en aanderhalven meter ofstaand hoolden van mekaa. 

Ik nem rechtervoort luk meer tied vuur de kraant en miene oagen veulen op nen elektriesen oonkroedbraander, better vuur ’t milieu. Ik gebroek ok wal schoonmaakazien, mar dan möj stöadig wier en roundup ma’j nich meer broeken. ‘k Zag ok  ’n spuitstuk da’j an ne tuinslang vast könt maken, den koon’k meschien broeken um ’t terras schoon te spuiten, want de hogedrukspuit hef ’t opgeven. En ’t maakt niks oet hoo laat of ’t is, iej könt ‘t almoal achter ’n pc of laptop regelen tot ’t betalen an too. Gin woonder dat zovöl leu doar gebroek van maakt, iej hooft de dure nich oet, ’t grei wördt oe in thoes brach.

Der kwam ’n mailtje van PostNL, ’t päkske zol zoaterdag 1 augustus bezoargd wörden tusken 11.00 uur en 13.45 uur. Wat ne mooie oetveending van PostNL dat ‘Track en Trace’, doar wa’k bliej met, koon’k  mooi biej ’t hoes blieven. Ik wol ’t ok dreks oetpreberen met al dat onkroed op ’n oprit, dat begun vuur de zovölste moal ’n greun waas te kriegen. ‘k Kreeg nog oonverwochts volk en wiej zaten oonder ’t ofdak luk in de schaa en vanof dee stea koon’k de vuurduur in de gaten hoolden. ’t Volk was wier vot en ‘k bleef luk in de buurt, dan koon’k de bel ok heuren. En aans was mien logee wal wakker, den blekt der wat of at he volk heurt en zöt op ’n oprit.

’t Leup tegen 1 uur, toen he’k mie ’n paar plak stoete smeert en bun wier op de stea goan zitten woar ‘k de vuurduur en ’n oprit kon zeen. Nog gin PostNL en ik besleut in ’n tillefoon te kieken of der bod binnen was kömmen en joa, dat was ‘t, wat ’n service! Um 10.45 uur is der bod kömmen dat ’t pakket oonderweg was, dat harren ze joa ok zeg.

’t Voalgende mailtje was van 12.11 en wier van PostNL met ’t bod dat ‘Bezorgpoging niet geslaagd’, ‘we hebben je pakket vandaag niet kunnen bezorgen. Binnenkort wordt je pakket bezorgd op een PostNL-punt bij je in de buurt. Je ontvangt een bevestiging waar en wanneer je het pakket kan ophalen’.

Wier later kree’k ’n mailtje da’k moandag noa 15.00 uur ’t päkske kan ophalen biej Intratuin, oongeveer 10 minuten veuren met ’n auto. Ne mooie oetveending van PostNL dat Track en Trace, mar dan möt ze de achterbokse nich antrekken.

Leida van ’n Danngoarn

Vrouwen van NU:

Logo Vrouwen van nu - Van de fiets- en wandelcommissie

Verenigingskalender

Dinsdag 25 augustus 2020: Vrouwen van Nu
Fiets-dagtocht Achterhoek
Opgave voor of op 24 augustus
Voor meer informatie zie elders in deze uitgave.

1 en 2 september: Vrouwen van Nu.
**********Geannuleerd!**********
Tweedaagse fietstocht wordt verplaatst naar 2021

Toneelvereniging Jong Lonneker
**********Geannuleerd!**********
Helaas moeten wij u meedelen dat de voorstellingen in september ook geen doorgang vinden!


Ons orgaan

Bekijk alles

Projecten

Bekijk alles

Evenementen

Bekijk alles
Blijf op de hoogte via ons Orgaan